Сравнение
Добавьте товары для сравнения
Желания
Добавьте товары в желания
Все для Вашего комфорта
График работы:

Будние: 09:00–18:00

Сб: 09:00–16:00

0
Мой заказ
Оберіть комплект
Назва комплекту Склад комплекту
Standart
  • Привід Rotelli Edinger A6 для відкатних воріт - 1 шт.
  • Пульт Д/У - 2 шт.
Max
  • Привід Rotelli Edinger A6 для відкатних воріт - 1 шт.
  • Пульт Д/У - 2 шт.
  • Лампа сигнальна - 1 шт.
  • Фотоелементи безпеки - 1 пара
Max +
  • Привід Rotelli Edinger A6 для відкатних воріт - 1 шт.
  • Пульт Д/У - 2 шт.
  • Лампа сигнальна - 1 шт.
  • Фотоелементи безпеки - 1 пара
  • Зубчаста рейка - 4 м

 

 

Характеристики
Вага воріт, кг  600
Ширина воріт, м  6
Потужність, Вт  200
Напруга двигуна, В  230
Напруга живлення, В  230
Інтенсивність використання  Напівінтенсивне
Тип кінцевого вимикача  Магнітний
Швидкість відкривання, м/хв  10

Купити Комплект автоматики для відкатних воріт Edinger A6

В наличии
Артикул: Edinger A6 Standart
7 128 грн
К сравнению
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список желаний
%
Войти для отображения накопительной скидки
Оберіть комплект
Быстрый заказ

✅ Самовывоз из отделений почтовых операторов - по тарифам перевозчика
✅ Доставка курьером - по тарифам перевозчика

Больше информации о доставке

 

Готівкою, VISA/Mastercard, GooglePay, ApplePay

 

Гарантия от производителя 12 месяцев

Новый отзыв или комментарий
Войти с помощью
Оцените товар
Отправить
Описание

Комплект автоматики Edinger A6 призначений для порівняно невеликих побутових відкатних воріт вагою до 400-600 кг на проєми до 5 м. Це якісна модель з чудовими технічними характеристиками та надійним механізмом за максимально вигідною ціною.

Розглянемо докладніше, що собою являє дана автоматика, які в неї позитивні якості.

ПЕРЕВАГИ МОДЕЛІ

 

При великій різноманітності моделей на ринку у приводу дійсно повинні бути незаперечні переваги, щоб завоювати довіру та популярність. Edinger A6 тільки-тільки з'явився в продажу, хоча автоматика для розпашних воріт даного виробника вже встигла полюбитися нашим користувачам. Новинка має всі шанси одержати не менше визнання.

Корпус і дизайн

Дизайн в цілому можна віднести до класичного. Зовнішній вигляд привабливий, корпус без гострих кутів, з логотипом на кришці. Якщо розглядати матеріали, то кришка - якісний сірий пластик, а сам корпус - алюмінієвий сплав з довговічним порошковим фарбуванням.

Надійна конструкція

Класичний черв'ячний редуктор - проста та надійна конструкція механізму. Вертикально розташований мотор з черв'яком на валу через черв'ячне колесо на горизонтальному вторинному валу передає обертання на зовнішню шестерню. У свою чергу зовнішня шестерня буде прямолінійно зрушувати зчеплену з нею зубчасту рейку, а з нею і ворота.

 

При цьому мотор досить потужний - 200 Вт, з мідними обмотками. Редуктор металевий, ніякого пластику в конструкції немає. Довговічний механізм розблокування з алюмінієвою ручкою. Безвідмовні магнітні кінцевики. Міцний корпус з ретельно виконаними посадочними місцями. Детальніше розглянемо далі.

Оптимальний блок управління

Блок управління вбудований. Плата розміщена вертикально, що запобігає накопиченню пилу або попаданню конденсату на елементи плати. Спрощене підключення завдяки верхньому розташуванню клем.

 

Всі необхідні функції та настройки присутні, причому налаштовуються буквально декількома клацаннями перемикачів і поворотом пари резисторів з контролем по світлодіодам.

Порівняння з іншими моделями

Звичайно, до провідних моделей Міллер Технікс або Ротеллі за своїми можливостями новий Едінгер А6 не дотягує, але й призначений він для менших навантажень, і коштує він дешевше.

Скажімо, МТ 1000 більш потужний, з набагато більшими шестернями, що дозволяє справлятися дійсно з великими воротами. Працювати він може як напівпромислова техніка з більш частим відкриванням. Але ж і ціна на нього вища. А подібні можливості потрібні не кожному.

З іншого боку, серед недорогих приводів занадто багато моделей з пластиком в редукторі або зі слабкими моторами, де заявлені значні цифри, а на практиці потужність і до сотні не дотягує. Така техніка призначена для теплих країн і дуже легких стулок, а в наших умовах просто не впорається з додатковими навантаженнями.

Edinger A6 поєднує в собі невисоку ціну з гарною витривалістю. Крім надійності конструкції і реальної потужності в 200 Вт, є попередні результати практичного випробування нової техніки.

Слід додати, що багато моделей відомих брендів зношувалися за кілька тижнів, а то і днів.

Ціна / якість - баланс ідеальний. Edinger A6 недорогий, але з величезним ресурсом.

ДЕТАЛЬНИЙ РОЗГЛЯД ОСОБЛИВОСТЕЙ КОНСТРУКЦІЇ

 

Надійність і продуманість конструкції - не голослівні заяви. Тому і розглянемо важливі вузли докладніше.

Потужність

Модель Edinger A6 вважається слабкою, розрахованою під навантаження всього лише до 600 кг. Тому і забезпечена мотором лише на 200 Вт. Але це реальні цифри. Тестування показало близько 195-197 Вт на холостому ходу, під навантаженням цифри зростають, так що заявлені 200 Вт - чесні дані, без завищень.

У продукції Miller Technics і Rotelli - мотори набагато могутніші, шестерні більші, але і ціна йде вище. Вони впораються з більшими воротами. Але для легких воріт на малій фурнітурі можливостей Едінгера буде досить, тому й переплачувати немає сенсу.

Мотор-редуктор

У Едінгера А6 стоїть асинхронний двигун з мідною обмоткою, яка добре протистоїть навантаженням, краще, ніж алюмінієва, несумісна з перевантаженнями. Додатково передбачено термодатчик, який не дозволить перегрітися.

 

Ротор безщітковий, а значить, не буде зношуватися та вимагати ремонту.

 

Ротор двигуна й редуктор не настільки великі, як у Міллер Технікс 1000, але все ж кволими не виглядають. Пластик відсутній. Вал двигуна обертається на надійному підшипнику, розташованому в корпусі редуктора.

 

Вторинний вал редуктора обертається на металевих втулках. Мастило силіконове низькотемпературне, яке буде добре працювати взимку, в достатній кількості. На кінцях валу є гумовометалеві ущільнювачі - сальники, що не дозволяють волозі та абразиву потрапляти всередину механізму.

 

Бронзова шестерня - ідеальне поєднання зі сталевим черв'яком. Знос вузла буде низьким, так як сам коефіцієнт тертя в парі сталь-бронза мінімальний. Подібне поєднання матеріалів зустрічається в основному у професійних приводів, а в дешевих швидше можна виявити пластикові шестерні, в більш дорогих - чисто сталеві елементи. Тим приємніше отримати великий ресурс редуктора за високими стандартами, але при доступній ціні в Edinger A6.

 

До речі, привід не складно повністю розібрати на складові. Конструкція проста й безвідмовна. Ремонтопридатність висока, хоча вона навряд чи стане в нагоді.

Магнітна система кінцевих вимикачів

Зупинка двигуна в кінці маневру ведеться по сигналу від кінцевих вимикачів. У даній моделі використовується магнітна система, що більш виправдано для нашого клімату.

 

Механічна система трохи дешевше, так як датчик там являє собою пружину між двома мікрокнопками, а кронштейни - прості сталеві лапки, що відхиляють пружинку до натискання кнопки. Але цей спосіб має ряд недоліків. Постійний вплив на пружину рано чи пізно призводить до її поломки. Мікрокнопки можуть примерзати. На пружину натискати можуть сніг-лід, що накопичуються на рейці. В результаті автоматика буде працювати некоректно через неправильні дані від зазначеного датчика.

У магнітній системі використовується більш надійний датчик - геркон, а також пара різнополярних магнітів в якості кронштейнів. У герконі контакти запаяні в колбі з вакуумом і замикаються виключно під впливом магнітного поля, тому на погодні умови реагувати не будуть. Таким чином автоматиці Edinger A6 забезпечена більш стабільна робота в будь-яку пору року.

 

Незвичною є конструкція магнітів даної моделі. Передбачений великий поздовжній паз для регулювання по горизонталі. Якщо при монтажі кріплення магніту потрапляло на бонку, то раніше чи підрізали кріплення самого магніту і переварювали (головний біль), або переставляли трохи в сторону сам електропривод. З даними кінцевиками досить зрушити магніт по пазу кронштейна без будь-яких додаткових зварювальних робіт.

 

У багатьох аналогів є регулювання по висоті, яка, по суті, не потрібна для «рідної» автоматики, а використовується для сумісності з іншими приводами. Чутливість цього датчика оптимальна для даної моделі саме на цій висоті. А ось горизонтального регулювання до цього не зустрічалося.

На цьому плюси кінцевика не закінчуються. Так магніт повністю розташований в корпусі. Болт-корпус-магніт відлиті єдиною деталлю, що не дозволить магніту випасти з корпусу. Кронштейн кріплення виконаний зі сталі 3 мм завтовшки, тому не зламається, подібно перемерзлому пластику.

Довжина магніту збільшена, що також є перевагою. Це дозволяє компенсувати інерцію. Навіть якщо ворота проїдуть трохи далі, ніж треба, датчик все одно буде «бачити» магніт, блок буде розуміти положення воріт. Якщо ж проскочить короткий магніт, то автоматика буде збита з пантелику.

Механізм розблокування

Черв'ячний редуктор забезпечує самоблокування приводу, що дозволяє обходитися без додаткових замків. Але при відсутності живлення, як і в будь-якому електроприводі, задіюється механізм розблокування. Він захищений спеціальними ключами, які йдуть в комплекті, плюс потрібен доступ до самого приводу, тому сторонні не зможуть скористатися даною можливістю відкрити ворота вручну.

 

Механізм розблокування дуже простий у використанні. Замок розташований на передньому боці приводу. У нього вставляється ключ, повертається, після чого можна висунути рукоять на себе. При відкритих дверцятах шестерня буде розблокована, що дозволить зрушувати ворота вручну. Важливою особливістю моделі є те, що ручка виконана з алюмінію, а не пластику, який якраз і ламається досить часто в аналогах.

 

З технічної точки зору механізм розблокування являє собою підпружинений шток всередині валу. Це класичне рішення, яке діє безвідмовно.

БЛОК УПРАВЛІННЯ І ФУНКЦІОНАЛ

 

Блок тут традиційно вбудований, при цьому досить компактний. Розташований вертикально.

Підключення контактів виведено в верхню частину плати, що зручніше нижнього розташування.

 

Блок повнофункціональний, що забезпечує всі найнеобхідніші можливості. Налаштування ведеться механічно: Dip-перемикачами і резисторами. Сама плата лаконічна, інформативна - з докладними написами та світлодіодами для діагностики.

Є можливість відрегулювати силу під конкретні габарити воріт, що виконується плавно за допомогою резистора. Це є далеко не у всіх моделях, хоча користь очевидна. Наприклад, зовсім легкі ворота не варто ганяти занадто сильно, а для більших можна виставити підвищене значення. Також взимку є сенс збільшити зусилля для безперешкодного ходу навіть крізь замет.

Під час навчального циклу, який активується кнопкою Тест, задається час роботи. Це корисно в тих випадках, коли з якоїсь причини не можуть спрацювати кінцевики. Наприклад, якщо на шляху воріт виявиться камінь, який не дозволяє воротам закритися. Тоді двигун відключиться за часом, що врятує його від перегорання, а редуктор від підвищеного зносу.

 

За допомогою Dip-перемикачів можна задати ряд функцій:

Плавний старт. На початку руху мотор розганяється поступово, без ривків і удару. Взимку краще відключити, щоб зривав примерзлі ворота.

Уповільнення в кінці маневру - пригальмовують і плавно закочуються на уловлювач.

Можна змінити спосіб роботи лампи: переривчасте миготіння або постійне світло. У зв'язку з цим з моделлю сумісна практично будь-яка сигнальна лампа.

Автоматичне закриття - ця функція є у всіх приводів. Закривання відбувається автоматично по закінченню заданого часу. Дану паузу відрегулювати дозволяє резистор Авто.

Є дві функції (окремі): гальмування при відкритті та гальмування при закритті, які активуються різними Dip-перемикачами. При включенні цих можливостей магнітний кінцевик підходить до геркона і не просто відключає двигун, а активує невеликий реверс, щоб погасити інерцію руху воріт.

Ще два дип-перемикача активують фотоелементи і кнопку Стоп, що дозволяє обійтися без будь-яких перемичок. Зручно при установці та налаштуванні системи. Виручить і в разі поломки аксесуарів, коли клацання перемикача (відключення) дозволить повернути систему в працездатний стан.

Як бачимо, необхідні функції присутні в повному обсязі. Надмірностей немає, ускладнення відсутні. Введення техніки в експлуатацію можна зробити самостійно, без запрошення вузьких фахівців.

КОМПЛЕКТАЦІЯ

 

Комплектація може бути самою мінімальною або розширеною.

 

В обов'язковому порядку для забезпечення працездатності йдуть наступні елементи (в оригінальній коробці):

сам привід з вбудованим блоком керування;

 

сталева монтажна основа;

комплект кріплення;

3 ключа розблокування;

магнітні кінцевики (2 елементи, а геркон вбудований в привід);

 

4 метри зубчатої рейки;

1 пульт керування.

Природно, ще необхідна зубчаста рейка в достатній кількості (на метр більше, ніж ширина проїзду). Зазвичай в комплект включають 4 м рейки.

Настійно рекомендується також взяти аксесуари безпеки. До них відносять сигнальну лампу для сповіщення про роботу техніки.

Ще важливіші фотоелементи, які переривають закривання воріт при виявленні перешкоди в отворі воріт. Ці датчики здатні запобігти удару стулкою, зберігаючи не тільки привід, а й автомобіль і здоров'я пішоходів.

При бажанні можна замовити додаткові пульти або GSM-модуль для управління з мобільного телефону.

ПРОСТОТА УСТАНОВКИ

 

Нічого особливо складного - традиційна установка відкатної автоматики.

Для початку встановлюється монтажна основа, прикручується до неї привід, приварюється до рами воріт зубчаста рейка з зазором в 1-2 мм між нею і зовнішньою шестернею по висоті. Далі підводиться живлення, прописується пульт. Виставляються кінцеві вимикачі. Вибираються необхідні функції, проводиться тестовий запуск і установка найбільш важливих налаштувань на платі управління.

Плюси конкретної моделі:

Монтаж своїми руками дозволено.

Більш того, процес монтажу докладно викладено в інструкції.

Регулювання магнітів по горизонталі прискорює і спрощує установку кінцевих вимикачів.

Плата багатофункціональна, але при цьому максимально наочна, проста і зручна, з усім дійсно необхідним і без надмірностей.

Не треба морочитися з перемичками при підключенні / відключенні периферійних пристроїв - активація проводиться перемикачами.

Установка своїми руками - значна стаття додаткової економії.

ВИСНОВКИ

 

Edinger A6 - пригодний для більшості побутових відкатних воріт електропривод за вигідною ціною. Набагато надійніше моделей, подібних за ціною. Набагато дешевше приводів, подібних за можливостями.

Надійний двигун реальної потужністю 200 Вт.

Черв'ячний редуктор без пластика в конструкції.

Магнітна система вимикачів з поліпшеними кінцевиками.

Вбудований багатофункціональний блок управління з простими налаштуваннями.

Перевірена витривалість і довговічність моделі.

Можливість установки своїми руками.

Дану модель можна забрати на київському складі. При необхідності ми можемо відправити комплект в будь-який куточок України компанією-вантажоперевізником до зручного Вам відділення.

 

Наверх